Een wel heel bijzondere verlovingsring …

De Lego verlovingsring

 

Een kennis van me heeft de vrouw gevonden met wie hij zijn leven wil delen. Hij vertrouwde me toe dat hij zijn lief ten huwelijk wilde gaan vragen op vakantie in Toscane en vroeg mij een wel heel bijzondere verlovingsring voor haar te maken. Wat een enorme eer! Alsof dat al niet speciaal genoeg was, vertelde hij me vervolgens wat hij in gedachten had voor het ontwerp van de ring. Hij liet me een heel klein, blauw-groen Lego steentje zien, dat hij graag in de ring gezet wilde hebben. ‘Waarom een Lego steentje?’, zul je je afvragen. Zijn lief komt uit Denemarken, het land van Lego!

 

Met het Lego steentje als uitgangspunt en de belofte tot geheimhoudingsplicht (het viel me zwaar …), ging ik aan de slag. Het is een zilveren ring geworden, gesmeed uit één massieve, zilveren staf. De ring heeft de vorm van de traditionele solitair ring (een verlovingsring met één enkele steen); van de kopse kant gezien, loopt de ring van breed aan de onderzijde, naar smal aan de bovenzijde. Van de zijkant gezien, vice versa. De foto’s zijn hier te bekijken (klik op de 1e foto voor een slideshow van alle afbeeldingen).

 

Het resultaat is als volgt: een zeer contente Belze bruidegom in spe, een zeer gelukkige Deense ‘bride to-be’ met een Lego ring om haar vinger (ze heeft ‘ja’ gezegd!), die ze ook nog eens ‘super mooi’ vindt, en een heel tevreden ‘ik‘, die deze bijzondere opdracht nu eindelijk met jullie mag delen!

 

Tillykke!!!

 

1e gehalte zilver_sterling zilver_925 zilver_ ring_smeedring_massief_massieve_staf_ gesmeed_smal_breed_dun_dik_solitair_band_ verlovingsring_aanzoek_huwelijksaanzoek_ trouwen_zetting_zetkast_pootjes_gekroond_ lego_steen_steentje_Denemarken_goudsmid_ edelsmid_Breda_sieraden_handgemaakt

 

Save